Esti o mama buna ! Autor Mona Erika Kolcsei

Odata cu venirea primului copil pe lume, am inceput sa ma gandesc la acest termen de ‘mama’ care avea sa imi inlocuiasca numele in scurt timp, pentru o vreme nedeterminata!

Sigur, acum urmeaza partea in care, ma laud cat e de bine sa fii mama, cat e de frumos, ce minunat este acest sentiment si ce binecuvantata sunt!

Toate acestea sunt reale, si le pot spune la orice ora, dar ce nu iti spune oricine, este ca acest nou nume de ‘mama’ vine si cu nopti nedormite, mai exact vreo 900 de nopti, dar cine le tine socoteala, cu dusuri scurte, cafele reci, si co asistent la baie, cu o viata complet diferita si schimbata pentru a acomoda nevoile micului printisor, si bineinteles, cu presiunea adecvata din partea celor din jur si a societatii in care traim.

Am observat in scurt timp, ca daca ai nascut ‘natural’, asta e, ti-a fost cam greu cand puteai naste usor, daca ai nascut prin cezariana, ai ales calea usoara, era clar mai bine ‘natural’. Daca alaptezi, nu e bine, ca il inveti sa depinda de tine, si cum te intorci la servici, cand maternitatea de 24 de saptamani s-a sfarsit? Daca nu alaptezi, ooooo, ce fel de mama esti, nu ai citit/vazut/aflat ca cel mai bun lapte e cel matern? Si asa continua lista noastra, desigur, nu se termina, daca ai un copil, cand vine al doilea? Daca ai baieti, cand vine fetita?

Aceste presiuni din jur, nu pot fi mereu oprite, dar vreau sa te incurajez azi, si sa iti spun, ca esti o Mama buna! Orice ai alege din lista, si orice optiune ti-e mai buna tie si familiei tale Esti o Mama Buna!

Dumnezeu ne spune in Efeseni 6:1 Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voștri, căci este drept.

Efeseni 6:2 „Să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta” – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă –

Efeseni 6:3 „ca să fii fericit și să trăiești multă vreme pe pământ.”

Dumnezeu vrea sa iti cinstesti mama, si crezi ca El, Creatorul, Atotstiutorul, nu stie de alegerile mamei? Nu a vazut El oare cum mamele, dau lapte cu sticla bebelusilor? Si cum au optat ele mamele pentru lapte praf? Totusi Dumnezeu ne cere sa le cinstim, pentru tot ceea ce au facut si pentru tot ceea ce nu au reusit sa faca!

Nu uita: Tu esti o Mama Buna!

Si daca ai inteles cum functioneaza o mama, ia legatura cu mama ta, si da, multumeste-i ca este o mama buna, si ca sacrificiile ei nu au fost mereu usoare, dar au adus roade, transmitand mereu dragoste.

Pasi practici:

# Citeste Cuvantul lui Dumnezeu, si urmareste femeile din Biblie, fiecare a facut ceea ce a putut in sezonul in care se afla ;

# Vorbeste cu Dumnezeu, si intreaba-L ce parere are despre tine?

# Roaga-te de fiecare data cand simti ca nu mai poti, nu lasa emotiile sa te defineasca;

# Intalneste-te cu mame care te pot incuraja;

# Incearca sa te odihnesti, lipsa somnului poate sa faca ravagii mari;

# Iesi in natura cand ai ocazia, mergi pe jos pana la magazin, nu cu masina;

# Sa nu crezi altceva, decat ca esti o Mama Buna, si nu iti condamna deciziile pe care le-ai facut in anumite sezoane din viata ta!

Fii binecuvantata, si fii o binecuvantare incurajand mamele din jurul tau, cu acest mesaj, cu o imbratisare, chiar si cu ajutor in casa daca poti,

Mona

Publicat de

Mona Erika Kolcsei

Sotie si mama, fiica si sora, cumnata si nora, prietena si fiica lui Dumnezeu, cam atat despre mine ;) cred ca in acest sezon am fost chemata sa incurajez, si pentru ca Dumnezeu vrea acest lucru sa fie spre beneficiul multor femei, am ales un blog :) in timpul liber sunt educatoare Montessori, cred ca am ales metoda Montessori pentru ca in cartile Mariei Montessori am gasit Biblia citata si am ales sa fiu educatoare pt ca generatia care vine are nevoie sa fie pregatita/incurajata/iubita!

Lasă un comentariu